Pages

Silent Reader.

Bismillahirrahmanirrahim, 

dengan nama Allah yang Maha Pengasih, Maha Penyayang.

Silent Reader,
Si pembaca senyap?
Stalker?
Apa-apa sahajalah kan? (=

Dulu, seawal membuat blog, mula-mula menjadi blogger, saya lebih suka menjadi SR dari muncul di mana-mana blog. Tak kiralah, sama ada untuk mengomen, atau meninggalkan jejak di ruangan shoutbox, memang tidak. Low profile, mungkin? =P

Best apa jadi SR, lebih pada stalker. hehehe. Kidding! (=

Silent Reader.

Untuk kalian, yang menjadi silent reader blog ini, yang saya tahu atau pun tidak,
terima kasih. Moga Allah kasih selalu.

Terima kasih,
untuk titipan semangat supaya terus menulis,
untuk kata-kata penguat jiwa untuk saya terus memberi walau hanya sedikit,
untuk masa yang diberikan untuk membaca post di sini.
Terima kasih,
kerana terus setia membaca post-post di sini,
walau saya sedar, terlalu banyak kekurangan,
terlalu sedikit input yang saya berikan.

Walaupun kadangkala, kata-kata itu hanya ditinggalkan di shoutbox.
Tapi itu cukup bermakna. Terlalu bermakna. 

Kadangkala pesanan-pesanan itu ada dilontarkan di FB, YM.
Terasa segan mulanya,bila tahu SR itu mungkin dikalangan sahabat-sahabat sendiri,
senior atau junior. =='
Segan sebenarnya, tapi kemudiannya 
semangat itu yang dirasai. 
Semangat untuk terus menulis. (=

Pernah terasa nak tutup blog ini, senang cerita, stop from being a blogger.
Atas alasan,
"tak tahu nak tulis apa!",
"tak cukup masa!",
"kesian tengok ada orang yang datang baca tulisan yang terasa macam tak ada apa-apa pun."

Tapi ada yang 'menegur'(?),

"tulislah hanya kerana Allah. Betulkan niat! Ikhlaskan hati, untuk memberi walau hanya mungkin sedikit. Mungkin yang sedikit itu ada yang terkesan sama, andai benar kerana Dia."
('=

Bila ber blogging, khas buat diri terutamanya. Untuk pengajaran diri khususnya. Tapi bila namanya menulis di alam maya, tentulah ada yang membacanya kan? Jadi, sudah tentu tetap mengharapkan ada yang terkesan sama.



Terima kasih, semangat yang dihulurkan membuatkan diri yakin untuk terus melangkah.
Terima kasih Allah, kerana melalui mereka, Kau salurkan kekuatan itu. ('=


nota : cakap pasal silent reader ni, membuatkan saya teringat peristiwa di 'stalk' oleh inche(?) anonimosss. Jujurnya, haru hidup saya ketika itu! Masihkah kamu menjadi silent reader tegar WWK? May Allah bless u always. (=

nota 1 : ada yang dari SR naik pangkat jadi SA tak? =P







SA? secret admire. =P

btemplates

18 comments:

Puding Karamel said...

I'M HEREEEEEEEEEEEEE

CHOP!tak silent.i'm d kepoh reader muahaha...

uwa, lama tak datang cni ek.u sibuk i sibuk sama2 sibuk...

eheh,akk pon pernah tulis pasal silent reader, tapi dalam bahasa jpn.hoho...sbb rasa appreciate sangat, for being there when they're not there. erk?

Nurulhuda Shukry said...

salam mctie :)

i think i'm being SR lately~~
yup . atas alasan...."xtau nk tulis gapo.." =="

tp sedang juga berusaha utk update blog . iAllah, ba'da imtihan, perhaps...insyaAllah :)

Izzati Hashim said...

@puding karamel : Akak ni, pagi2 ag dah wat saya tergelak. "i'm da kepoh reader'", lawak je! hehehe.

da kepoh one, yg tu ag kena bagi perhatian kan? hehehe =P

E n t o y C a i r o said...

saya suka bila ada yang mengatakan tulis kerana allah..bukan kerana lain..ini kerana..bila kita mmbuat sesuatu keranaNYA pasti tulisan itu terasa lain dari yang lain..

dr zaty...keep writing ok..:)

welcome back to malaysia!!!!!hehe

Izzati Hashim said...

@Huda : Wslm wbt.

Rasanya... semua org bergelar SR, kot? hehehe.

habiskan yang penting dahulu, then pastu nak mengadap tak henti2 pun xpe =P

selamat habiskan exam Huda! Berusaha! (=

Izzati Hashim said...

@Entoy : yep, sangat2 betul tu. Menulis hanya kerana Dia, tentu akan lebih rasa dzuknya, kan? (=

Entoy! Sini dah pagi! Yeay~ Salam Jumaat (=

~ Pelaut Rabbani ~ said...

silent reader,
saya pernah menjdnya satu ketika dahulu,
bukan setakat SR tetapi SRT,
iaitu Silent Reader Tegar. (",)

Nazihah@Jiha said...

Salam alaik kak Izzati =)

semuanya pun kerana Allah ^_-
sy tak suka jd silent reader kak hehe (konon)

apa2 pun,pasti ada yg membacanya..itupun sdh cukup baik..kita sampaikn terpulang pd sesiapa.. nak ambil tahu atau tidak..=) yg pnting doa selalu dititipkn =)

tp,kalau entri kak Zati ni,confirm org muhasabah diri lpas baca =) (sy termasuk juga :)

*peluk kak Izzati* nak manja2 ni hehe..mak balik kmpung..huhu takda kwn kat umah...

tajnur said...

Assalamualaikum wbt
Adakalanya lebih baik kita menjadi SR krn bukan semua manusia berlapang-dada menerima kata2 w/pun sekadar perbincangan saja. Apa lagi diantara terbaik kita saling mengingati kearah kebaikan. Tetapiapabila telah berlalu masa yang panjang, apabila manusia sudah lama tidur lena, maka ia merupakan satu kejutan walhal itulah paling manafaat baginya. Surah AlMudarsir:1-2 يَـٰٓأَيُّہَا ٱلۡمُدَّثِّرُ (١) قُمۡ فَأَنذِرۡ Wahai orang yang berselimut! (1) Bangunlah serta berilah peringatan dan amaran (kepada umat manusia).
Semakin tersasar manusia dlm hidupnya, sepatutya segera `lari ke Allah SWT` tetapi manusia lebih suka lari dari masalah hidup!
Surah AlMudatsir:48-51فَمَا لَهُمۡ عَنِ ٱلتَّذۡكِرَةِ مُعۡرِضِينَ (٤٩) كَأَنَّهُمۡ حُمُرٌ۬ مُّسۡتَنفِرَةٌ۬ (٥٠) فَرَّتۡ مِن قَسۡوَرَةِۭ
(Kalau demikianlah halnya orang-orang yang bersalah), maka mengapa mereka berpaling lari dari peringatan (Al-Quran) ? (49) Seolah-olah mereka sekawan keldai liar yang lari, (50) Melarikan diri (ketakutan) dari singa!
p/s sekadar renungan saja! Wallahualam

mira said...

Assalamualaikum kak.
hehe. sy suka jd silent reader je. kat blog akak pun sama. pnulisan yg jujur dn sgt mnyntuh kdg2. hee :)
suka blog akak!

Izzati Hashim said...

@MQ : SRT! Lagi hebat~~~

ni mesti da blog2 yg best kan smpi jadi SRT. Nanti leh share blog mana yg MQ selalu stalk tu kan? (=

:: Zahratu Billaurah :: said...

Assalamualaikum akak! ^_^
(waa, pertama sekali,nak ckp,rindunyaaa dkt akaaak!!! *peluk*)

Adik mcm kak Jiha krg minat jadi silent reader tapi jadi jugak ^_~
Kalau dlm blog akak ni, xjadinya SR, nak bising2 sini selalu, tapi keadaan x mengizinkan. Sejak masuk U ni, kerap juga jadi SR blog akak. Blog kakJiha pun. Blog kak Nusrah, ramai lagi la. Kalau blh nk komen semua tapi...=(
Kdg tu baca dulu,komen kemudian,haaa

Bab tulisan akak ni, akak mmg tulis drpd hati, adik boleh rasa =') adik blh rasa..*peluk*

p/s : mailah Nilai! ^_^

Izzati Hashim said...

@Jiha : Wslm wbt.

Menarik! Seriously. Sebab jarang yang bukan SR. Lain dari yg lain (=

Andai segalanya disandarkan pada Allah, tentu terasa indahnya. (=

p/s : peluk dari jauh*
meh kelantan meh, cuti lama ag kan? =P

Izzati Hashim said...

@Mira : Thanks adik! Terharu. Sungguh. ('=

may Allah bless u always dear (=

Izzati Hashim said...

@Rabiatul : Wslm wbt.
adik!!! (ni mcm apa dah, nasib baik tulisan ni xleh berkata-kata, kalau x, dah bingit kat sini =P)

dah tahu adik tu, mana da senyap kat sini, bising je keje. Bising tu yg dirindui ('=

cuba utk memberi dari hati, sebab akak rasa yg menulis dari hati itu, itu yg lagi terkesan, kan? (=

p/s : haih budka kecil ni, ingat Nilai KB tu mcm KT ke Besut ke? Erk. hehehe =P

RuMaH TuA said...

SR + saya = Ikut jenis blog...
(",)

Moga diri dicontai Allah...
(^-^)

nusrah said...

Assalamualaikum zaty
nak tgelak sy masa zaty mention pasal SR become SA..haha..mne la dpt idea nih my dear.msti ad pengalaman ni kan??hikhik.

Betul2, kadang2 yg jadi silent reader tu rupenye mmber sndri. Rasa cam nak letak muka dalam kain je mse tau tuh..Malu -.-'

Xpe, kita menulis kerana Allah. Ayuh, ayunkan langkah kaki ke syurga sama2..heeee ;)

Izzati Hashim said...

@Nusrah : Wslm wbt. Tiya! =D
ada pengalaman? hehehe. Kalau ada, nanti saya buat post khas yer? hehehe.

tambah segan bila diaorg cakap depan kita. "aku baca blog ko tadi, bla bla..."- waa. rasa nak menyorok time tu juga! hehehe.

p/s : Ingatkan ku bila ku alpa, ingatkan ku untuk sentiasa mengingatiNya. Langkah bersama, seiring ke syurgaNya. InsyaAllah (=